Trisom Laserhårborttagning

FÖRDELEN AV TRE VÅGLÄNGDER SAMTIDIGT


ALEXANDRIT 760nm: med dess ytliga våglängd, som är den kortaste av de tre har en mycket högenergi absorptionskapacitet som kan arbeta på ett brett utbud av hårfärger och hudtyper och är speciellt effektiv för ljusare och finare hår.


DIODLASER 808nm: har en hög melaninabsorption som fungerar djupt på både hårroten, papillen och hårsäcken och ger bäst effekt på mörka hårstrån för ljus och mörk hudtyp.


ND: YAG 1064nm: med sin längre våglängd, fungerar den upp till hela papillen. Den låga absorptionen av melanin gör den mycket säker till att behandla mörk och solad hud.


Kombinationen av de tre våglängderna samtidigt med ger en synergisk och kraftfull effekt som resulterar i en

effektiv, säker och permanent hårborttagningVätseoptiskoptisk fiber är mer flexibel, resistent och lätt att använda av operatören, utan risk för skada.


 Få bort generande hårväxt med senaste lasermetoden över 30%färre behandlingar krävs och passar alla hud och hårtyper med undantaget vitt hår.  Behandlingen är mycket behaglig och  smärtfri  med svepande rörelser.


Hur går behandlingen till?

Behandlingen börjar först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen. Området som ska behandlas rakas och en kall gel appliceras på huden. Till skillnad från många andra system kräver Trisom mycket lite gel.


Terapeuten påbörjar sedan behandlingen med att förstöra hårsäckar under aktiv växtfas genom att svepa över Trisom med snabba rörelser över hela området. Behandlingarna når som nämnt innan, endast hår som är under aktiv växtfas. Därför bör man räkna med ca 5 till 9 behandlingar till man har nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antal behandlingar är hudtyp, antal hårsäckar, hårets struktur och området på kroppen. Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer.


 

Hur effektiv är behandlingen?

Nu har teknologin gått snabbt frammåt som gör metoden ännu effektivare än tidigare.Genom att kombinera 3 laservåglängdera Alexandrit, Diod och ND-Yag kan man få mycket finare och snabbare resultat än tidigar och anpassa behandlingen till fler hud och hårtyper, även mörk hud kan behandlas utan risk för skada.


Det finns flera faktorer som gör att kroppen kan bygga upp nya hår på områden som tidigare behandlats. Det kan vara hormonella förändringar i kroppen eller medicinering samt även att hår som har varit vilande i flera år kan börja aktiveras. Dessa nya hår är alltså inte tidigare behandlade med laser varför det kan vara aktuellt med efterbehandling.


Vad händer efter behandlingen?

En lätt rodnad kan uppkomma som är övergående.

Håret som har behandlats faller bort två till tre veckor efter behandlingen. Huden känns mjuk och len tills nästa växtfas aktiverats, då det är dags för nästa behandling.

Man räknar med en till två månaders väntetid mellan behandlingarna (detta beror på vilket område som behandlas).


Hur lång tid tar behandlingen?

Hela ben tar ca 10-20 minuter att behandla efter att de har rakats och gelén har applicerats på området, Helkropp tar ca 1 timme att behandla.


Vad ska man tänka på före och efter behandlingen?

Man bör inte sola eller använda brun- utan sol produkter ca 2 veckor före och några dagar efter behandlingen. Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen. Man får inte hårdträna samma dag som behandlingen.


 

Behandlingen passar de flesta hår och hudtyper och kan även utföras på sommaren.

För bäst resultat rekommenderas att man bokar tid för en kostnadsfri konsultation så att terapeuten kan anpassa inställningar efter hud och hårtyp.


Vad Gör Trisom så Speciell?

Trisom använder en fiberoptisk laserkälla med 3 våglängder som till skillnad från andra kombinerade system säkerställer över 90% koncentrerad laserljus som når direkt till hårfolikelområdet utan att filtreras bort.


För att uppnå detta använder Trisom en patenterad handenhet med en mycket kraftfull kyla som skyddar huden under hela processen och gör behandlingen därmed mycket behaglig och smärtfriDen vätskeoptiska fibern gör det möjligt att generera en jämn fördelning av energi på huden som är nästan helt fri från avvikelser för förbättrad penetration i hårfollikelområdet. Det ger en förbättrad och mer effektiv hårborttagningseffekt jämfört med konventionella lasrar.


Patenterad Handenhet -Trisom är världens första och enda patenterade lasersystem med vätskeoptiskfiber som till skillnad från glasoptisk fiber, garanterar en effektivitet över 90% laserljus.